Atatürk'ün Doğum Günü / Atatürk'ün 131. Doğum Günü Pastası Kesildi - Haber - Atatürk hakkında yazılmış eserlerin çoğu, o'nun doğum tarihini 1881 olarak gösterirler.

Atatürk'ün Doğum Günü / Atatürk'ün 131. Doğum Günü Pastası Kesildi - Haber - Atatürk hakkında yazılmış eserlerin çoğu, o'nun doğum tarihini 1881 olarak gösterirler.. Atatürk'ün doğum günü konusu çok uzun yıllar önce zaman zaman basında ele alındı. Bu dostluğu sürekli kılmak için de; Peki doğum günü ne? eldeki bilgi ve belgelere göre mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihi 04 ocak 1881 salı günüdür. Ilginçtir, atatürk;ün doğum tarihinin yazıldığı resmi evrak ingiliz büyükelçiliğine 10 kasım 1936 tarihinde gönderildi. Atatürk'ün doğum gününün 19 mayıs olmasının nedeni.

Şu halde mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihini 4 ocak 1881 salı günü olarak kabul etmek mümkündür. Atatürk'ü yakından tanıyan büyükelçi sarraut, türk milletinin hiçbir zaman bilemediği atatürk'ün doğum tarihini nasıl öğrenmiştii? Açılış tarihi 15 şbt 2008. Atatürk'ün doğum tarihi (!) hani 1881 doğumluydu ? Atatürk'ün doğum günü, kendi onayıyla resmi olarak 19 mayıs olarak belirlenmiştir.

Atatürk'ün Doğum Günü Pastası Kesildi - Haberler
Atatürk'ün Doğum Günü Pastası Kesildi - Haberler from foto.haberler.com
Kemal atatürk, bunun üzerine düşündü, fakat bu günü kendisi de tam olarak bilmiyordu. Yine atatürk, doğum tarihinin sorulduğu 10 kasım günü, tam iki yıl sonra hayata gözlerini yumacaktır. George atatürk'e bir yıl sonra 19 mayıs 1938'de de bir doğum günü kutlama telgrafı gönderdi. Anka'dan orhan aysezen 'in haberine göre; Londra'ya dönünce dışişleri bakanına talimat vererek, atatürk'ün doğum tarihini sordurdu. Atatürk'ün doğum tarihi (!) hani 1881 doğumluydu ? Astroloji ve burçlarla i̇lgili herşey. Atatürk'ün doğum gününün 19 mayıs olmasının nedeni.

Bu tarih miladî 04 ocak 1881 salı günüdür.

Atatürk'ün doğum gününün bildirilmesi rica edilir.mustafa kemal bunun üzerine uzun süre düşünür.fakat bu günü kendisi de bilmez.ancak. Şu halde mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihini 4 ocak 1881 salı günü olarak kabul etmek mümkündür. Bebeğin doğumu yaklaştıkça zübeyde'nin heyecanı gibi evin telaşı da arttı. Ancak rektifikasyon dediğimiz yöntemle atatürk'ün doğum gününü ve tarihini belirleyebiliriz. Bana sormayınız, doğum günümü bilmiyorum. Peki doğum günü ne? eldeki bilgi ve belgelere göre mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihi 04 ocak 1881 salı günüdür. İşgal günü yunan ordusunun en yaman birlikleri olan evzon askerleri şehirde zafer turu attılar. Astroloji ve burçlarla i̇lgili herşey. Bunun nedeni osmanlılarda bebekler doğduğunda doğum tarihlerinin resmi olarak kayıt edilmemesidir. Atatürk'ün doğduğu ay ve güne dair kesin bir bilgi yoktur sanırım. Selânikli hati, yahut hatice kadın, ebe olarak çağırılmıştır. İnan, yaklaşan doğum günü nedeniyle atatürk'ün hayatında dikkate değer başka sayısal tesadüf ve rastlantılar bulmanın peşine düşmüş ve ilginç bilgiler elde etmiş. Gökyüzü sözcü'sü dinçer güner, hep bir muamma olan ve her astroloğun kendisine göre rektifiye ettiği bir tarih ve çalışma üzerinden ilerlenen atatürk'ün doğum tarihi ve bununla ilgili doğum günü.

Atatürk 'ün doğum tarihinin 1880 / 81 kiş ayi olmasi en kuvvetli̇ olasiliktir. Neden burada 1880 yazıyor ? Atatürk'ün, milli mücadele'nin başlaması dolayısıyla kendi doğum günü olarak ilan ettiği ''19 mayıs''ta, samsun'da ''muazzam tarihi bir gün'' olarak yerel törenler düzenleniyordu. Atatürk'ün doğum günü konusu çok uzun yıllar önce zaman zaman basında ele alındı. Ilginçtir, atatürk;ün doğum tarihinin yazıldığı resmi evrak ingiliz büyükelçiliğine 10 kasım 1936 tarihinde gönderildi.

İŞTE ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNA İLİŞKİN BELİRSİZLİKLER!
İŞTE ATATÜRK'ÜN DOĞUMUNA İLİŞKİN BELİRSİZLİKLER! from odatv4.com
Bunu yapabilmemiz için atatürk'ün hayatını, söylemlerini demeçlerini de iyi bilmemiz lazım. Atatürk'ün doğum gününün 19 mayıs olmasının nedeni. Ve bir türlü yayınlatamadığım atatürk'süz i̇lk on gün adlı kitabı yazarken karşıma çarpıcı bir kaynak çıktı, bu bir gazeteydi ve o gazetede mustafa kemal atatürk'ün doğum günü açıklanıyordu. Atatürk'ü yakından tanıyan büyükelçi sarraut, türk milletinin hiçbir zaman bilemediği atatürk'ün doğum tarihini nasıl öğrenmiştii? İşgal günü yunan ordusunun en yaman birlikleri olan evzon askerleri şehirde zafer turu attılar. Samsun'a çıktığı 19 mayıs tarihini doğum günü kabul etmiştir.e26 fatma, ömer, ahmet, naciye ve makbule adlı beş kardeşinin ilk. Açılış tarihi 15 şbt 2008. Mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihini 4 ocak 1881 salı günü olarak kabul etmek mümkündür.

Aslında, atatürk'ün doğum günü, net olarak kayıtlı değildir.

Şeklinde başlayan yazı bir soru ile devam ediyor: Atatürk'ün doğum gününün bildirilmesi rica edilir.mustafa kemal bunun üzerine uzun süre düşünür.fakat bu günü kendisi de bilmez.ancak. Bunu yapabilmemiz için atatürk'ün hayatını, söylemlerini demeçlerini de iyi bilmemiz lazım. Atatürk'ün doğum yılı ve günü, zaman geçtikçe, tarihçileri daha çok düşündürecektir. Gazi günü olarak da, samsun'a çıktığımız günü gazi günü yapabilirsiniz. Gökyüzü sözcü'sü dinçer güner, hep bir muamma olan ve her astroloğun kendisine göre rektifiye ettiği bir tarih ve çalışma üzerinden ilerlenen atatürk'ün doğum tarihi ve bununla ilgili doğum günü. Rumi takvimde rumi 1296 yılı miladi 13 mart 1880 günü başlar, 12 mart 1881 günü biter. Bebeğin doğumu yaklaştıkça zübeyde'nin heyecanı gibi evin telaşı da arttı. Peki doğum günü ne? eldeki bilgi ve belgelere göre mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihi 04 ocak 1881 salı günüdür. Atatürk'ün, milli mücadele'nin başlaması dolayısıyla kendi doğum günü olarak ilan ettiği ''19 mayıs''ta, samsun'da ''muazzam tarihi bir gün'' olarak yerel törenler düzenleniyordu. Yalnız, atatürk'ün doğum gününü cumhurbaşkanlığından da bilen hiç kimse yoktur. Ancak bizim ortaya çıkardığımız orijinal osmanlıca belge ile mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihinin 4 ocak 1881 salı günü olduğunu tespit etmiş durumdayız. Atatürk'ün doğum tarihi (!) hani 1881 doğumluydu ?

Atatürk'ün kesin doğum tarihi bilinmemektedir. Yalnız, atatürk'ün doğum gününü cumhurbaşkanlığından da bilen hiç kimse yoktur. Bunu yapabilmemiz için atatürk'ün hayatını, söylemlerini demeçlerini de iyi bilmemiz lazım. Bu tarih miladi 04 ocak 1881 salı günüdür. Ancak bizim ortaya çıkardığımız orijinal osmanlıca belge ile mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihinin 4 ocak 1881 salı günü olduğunu tespit etmiş durumdayız.

19 Mayıs'ta Atatürk için doğum günü pastası kesilecek
19 Mayıs'ta Atatürk için doğum günü pastası kesilecek from media-cdn.t24.com.tr
Londra'ya dönünce dışişleri bakanına talimat vererek, atatürk'ün doğum tarihini sordurdu. Atatürk'ün doğduğu ay ve güne dair kesin bir bilgi yoktur sanırım. Anka'dan orhan aysezen 'in haberine göre; George atatürk'e bir yıl sonra 19 mayıs 1938'de de bir doğum günü kutlama telgrafı gönderdi. Bir gün anacığı zübeyde hanım'a sorduğum zaman; Atatürk'ün doğum tarihi (!) hani 1881 doğumluydu ? Atatürk'ün, milli mücadele'nin başlaması dolayısıyla kendi doğum günü olarak ilan ettiği ''19 mayıs''ta, samsun'da ''muazzam tarihi bir gün'' olarak yerel törenler düzenleniyordu. Kemal atatürk, bunun üzerine düşündü, fakat bu günü kendisi de tam olarak bilmiyordu.

İzleyen günlerde bir öğretmenin, planladıkları gazi günü için atatürk'ün doğum gününü sorması üzerine atatürk tam tarihi bilmediğini söylemiş ve gazi günü için 19 mayıs'ı önermiştir.

Bunun nedeni osmanlılarda bebekler doğduğunda doğum tarihlerinin resmi olarak kayıt edilmemesidir. .ayak bastığı 19 mayis 1919 tarihine dayanarak kendisine 19 mayıs doğum günü olarak seçmenizi diyordu. Atatürk'ün doğum günü, kendi onayıyla resmi olarak 19 mayıs olarak belirlenmiştir. Atatürk'ü yakından tanıyan büyükelçi sarraut, türk milletinin hiçbir zaman bilemediği atatürk'ün doğum tarihini nasıl öğrenmiştii? Atatürk'ün doğum günü konusu çok uzun yıllar önce zaman zaman basında ele alındı. Atatürk 'ün doğum tarihinin 1880 / 81 kiş ayi olmasi en kuvvetli̇ olasiliktir. Açılış tarihi 15 şbt 2008. Özel kalem müdürü soyak;a döndü, bu bir 19 mayıs günü neden olmasın dedi. Gökyüzü sözcü'sü dinçer güner, hep bir muamma olan ve her astroloğun kendisine göre rektifiye ettiği bir tarih ve çalışma üzerinden ilerlenen atatürk'ün doğum tarihi ve bununla ilgili doğum günü. Atatürk hakkında yazılmış eserlerin çoğu, o'nun doğum tarihini 1881 olarak gösterirler. Gazi günü olarak da, samsun'a çıktığımız günü gazi günü yapabilirsiniz. Kemal atatürk, bunun üzerine düşündü, fakat bu günü kendisi de tam olarak bilmiyordu. Mustafa kemal atatürk'ün doğum tarihi gün ay ve yıl olarak tam bilinmemektedir.

Posting Komentar

0 Komentar